X

Tandpasta – den perfekte opfindelse

Den første masseproducerede tandpasta blev introducerede i 1873 af Colgate. Der skulle dog næsten yderligere gå 20 år, før man i 1892 introducerede tandpasta i den klassiske tubeform, som vi kender i dag. Det var den amerikanske tandlæge, Washington Sheffield, som fik den geniale idé, at det ville være meget nemmere – og også mere hygiejnisk – at komme tandpasta på tube i stedet for på dåse, som man ellers brugte dengang. Alternativet inden den opfindelse var netop at hele husstanden skulle røre med børstehoveder ned i den samme dåse, hvor en masse bakterier kunne hobe sig op. Inspirationen fik han nok fra datidens kunstnere, som også brugte tuber med maling, når de skulle udøve deres kunst.

I dag bruger man tandpasta over hele verden. Tandpasta bliver derfor anvendt af milliarder af mennesker hver eneste dag, hvorfor det også er en fast vane både morgen og aften at komme det på tandbørsten. Tandpastaen har da også sørget for at millioner af mennesker ikke længere går med gebis – bl.a. takket være tandpastaen.

Flour i tandpasta 

Flour, som også kaldes for fluorid, er et stof, som de fleste tandpastaer i dag indeholder. Flour har bl.a. en emaljebeskyttende effekt på tænderne, hvilket er vigtigt hvis man gerne vil beholde sunde tænder gennem hele livet. Derudover modvirker flour også, at caries dannes, ligesom det gør tænderne stærkere. 

Nogle er dog bekymrede for flour i tandpasta: Men denne frygt er helt ubegrundet. Der er f.eks. lavet mange kliniske undersøgelser, som netop påpeger, at flour i tandpasta ikke udgør nogen sundhedsrisiko. Danske tandlæger anbefaler derfor også altid at bruge tandpasta, som indeholder flour. Det hæmmer ganske enkelt udviklingen af caries – og det er vi alle selvfølgelig interesseret i. 

Tandpasta i mange forskellige udgaver 

I dag findes der mange forskellige slags tandpastaer. Der findes tandpastaer, som f.eks. er målrettet mod isninger, rygere, syreskadede tæner mv. Derudover findes der naturlig, økologisk tandpasta, som hverken indeholder E-numre eller tilsætningsstoffer. Det er det oplagte alternativ til dig, som ønsker en naturlig livsstil. Ligeledes findes der også tandpasta uden flour, hvis man ønsker dette i stedet for almindelig flour tandpasta.  

admin:
Related Post