Tror du stadig på magi?

Ork ja. Vi har alle troet på julemanden, og vi har alle troet på tandfeen. Vi har troet på Karius og Baktus, og vi har troet på alle de trolde og enhjørninger, der har optrådt i vores yndlingseventyr. Det hører med barndommen, og barndommen ville være trist, hvis ikke vi havde troet. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan alle disse overnaturlige væsener er opstået? Hvordan er vi overhovedet kommet til en enighed om, at vores børn skal tro på tandfeen og julemanden? Hvorfor skal de ikke tro på, at der findes mennesker, som kan gå på hænder, eller at der findes mutationer, som kan flyve?

Grundlæggende set kan børn tro på lige præcis det, de vil. Faktum er, at deres forældre og omgivelser påvirker dem til at tro på disse gengangere, fordi disse gengangere er nemme at fortælle om. Desuden er børn lette at overbevise, og de vil mere eller mindre tro på hvad som helst i deres iver for at udforske livet. Derfor tror børn også på magi, så snart de møder en tryllekunstner for første gang.

Eventyr bliver til eventyr. Tryllekunst bliver til intelligens

Ligesom vi alle har troet på de samme gengangere som julemanden og tandfeen, så er vi alle også stoppet med at tro. På et eller andet tidspunkt i livet går det op for os alle sammen, at eventyr er eventyr, og det har ikke altid forbindelse til det virkelige liv. Du bliver overbevist om, at der ikke findes enhjørninger, og at det var din mor eller far, der byttede din mælketand til en gave. På et eller andet tidspunkt bliver du også overbevist om, at der ikke findes magi, og at tryllekunst er noget værre fusk. Måske bliver du skuffet over den første tryllekunstner, du stiftede bekendtskab med, fordi han ikke var den tryllekunstner, du havde regnet med.

Men der er forskel på at være tandfe og være tryllekunstner. For jobbet som tandfe er ikke et job – det er en del af jobbeskrivelsen som forælder. Jobbet som tryllekunstner er derimod et job. Jobbet som tryllekunstner er et job, der kræver hårdt arbejde.

Måske tror du ikke længere på, at der findes magi. Men det er ikke det samme som at tro på, at der findes tryllekunst. Når du booker en tryllekunstner København, så booker du en tryllekunstner, som lever af at lave tryllekunst. Og måske er disse tryllekunst ikke et resultat af magi. Men grunden til, at din tryllekunstner København overhovedet kan kalde sig for tryllekunstner har heller ikke noget med magi at gøre. Tryllekunst kommer af intelligens, og din tryllekunstner kan imponere dig, fordi hans intelligens er på et helt magisk niveau.