En snorkeskinne hjalp mig mod min søvnapnø

Snorken er et udbredt problem blandt mange mennesker. Det kan ikke negligeres, hvor vigtigt det er, at få sin nattesøvn, men hvis man snorker, så vågner man typisk mange gange om natten, hvilket resulterer i udmattelse og træthed dagen efter. Søvnapnø er derimod en decideret sygdom, hvor man holder op med at trække vejret i nogle få sekunder, når man sover. Efter en lægekonsultation fandt jeg ud af, at jeg lider af søvnapnø, når jeg sover. Heldigvis henviste min læge mig til en kyndig tandlæge i Søborg, som er ekspert inden for behandling af søvnapnø. Hos tandlægen fik jeg lavet en snorkeskinne mod søvnapnø, som kan hjælpe mig af med min søvnapnø.

Sådan virker snorkeskinnen  

Før i tiden behandlede man altid søvnapnø med en såkaldt CPAP-maske. Men en CPAP-maske kræver, at den er tilsluttet til et iltapparat, og derfor er den noget besværlig at have med at gøre. En snorkeskinne derimod er meget mobil og diskret. Snorkeskinnen fungerer på den måde, at den skubber underkæben frem, således at der skabes frie luftveje, så man ikke snorker længere. Den lidt mere fremrykkede position for underkæben bevirker, at man meget bedre kan trække vejret, når man sover.

Snorkeskinnen er yderst nem at placere, og man kan nemt falde i søvn ved at have snorkeskinnen i munden. Efter man har brugt snorkeskinnen skal man huske at skylle den, og evt. rengøre den med en tandbørste bagefter.    

Sådan laves en snorkeskinne

Jeg fik lavet min snorkeskinne hos den mest kompetente tandlæge i Søborg inden for søvnapnø. Denne tandlæge er certificeret hos EADSM, hvilket står for: “European Academy of Dental Sleep Medicine”. Når snorkeskinnen skal laves, bliver der taget 3-D billeder af kæben. Her benyttes der ikke materiale til aftryksmåling, som for nogle kan virke ubehageligt. Derefter bliver der lavet en pusteprøve. Puseprøven skal give en indekering af, hvor langt kæben skal frem, før at det afhjælper på snorken. Når den endelige snorkeskinne er lavet, tilpasses den, så den passer perfekt i munden. Ydermere får man altid en instruktion i, hvordan man bruger den, så man bliver 100% fortrolig med at bruge snorkeskinnen.

Efter jeg er begyndt at bruge snorkeskinnen, har min bedre halvdel igen fået nattesøvnen tilbage. Derudover føler jeg mig helt og aldeles udhvilet, når jeg vågner tidligt om morgenen, og skal på arbejde. Mine kollegaer på arbejdet synes også, jeg virker meget mere frisk, så på alle mulige måder har det gjort min tilværelse meget bedre.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *