Kom i gang med en minimalistisk boligindretning

Minimalisme, nordisk design og Danmark. Det går simpelthen bare hånd i hånd. Måske er det vores natur, som bringer denne form for indretning og sans for stemning frem i vores hjem og boliger, eller også er det den afdæmpede måde at leve på, som vi danskere dyrker i stor stil. Janteloven har næppe noget at skulle have sagt her, fordi det i højere grad hyggen og enkeltheden, der er i fokus. Skandinavisk interiør design er anerkendt i hele verdenen, og hvis man er i tvivl kan man blot kigge på Ikea, som har bragt det minimalistiske frem i hele verden. 

Er den skandinaviske sans for indretning kedelig?

Der kan argumenteres for, at den skandinaviske sans for indretning hælder mod det kedelige, men samtidig er den populær af en grund. Det handler i høj grad om, at ens hjem skal være en sikker base uden for meget støj og postyr. Men for at en bolig kan være dette, så skal den ikke være rodet, den skal ikke være fyldt med inventar, der forstyrrer øjet, så snart man træder ind ad døren. Og det er netop her, hvor at minimalismen og det skandinaviske vinder, idét at et hjem, der er møbleret og indrettet efter den skandinaviske sans er smart, varmt og indbydende. 

Men det er ikke altid let at skulle indrette ud fra det minimalistiske design aspekt, og det at holde sig tilbage, når man er ude at shoppe er faktisk sværere, end man måske lige går og tror. Men de fleste kan nok nikke anerkendende til, at man stort set altid kommer ud af butikken med meget mere, end man egentlig lige havde regnet med. Og det er selvfølgelig en klassiker. Men af samme grund kan man også tit ende op med for mange møbler, for mange små sager og dimser, som blot vil ende med at fylde i hjemmet. 

Kombinér det enkelte med det hyggelige

Det handler derfor om at kombinere enkeltheden med det hyggelige, så man opnår en rar form for varme i hjemmet. Den nordiske stil er netop anerkendt fordi, at den giver gæster et indtryk af, at man har styr på sit hjem, samtidig med at gæsterne kan føle sig velkomne på grund af de fine kontraster. Men man kan kun komme så langt med enkelthed, og selv hvis man holder sig til få møbler, så kan boligen stadig ikke være indbydende.
Man skal derfor finde noget design, som kan stå for sig selv. Finder man et flot møbel med fint betræk, så kan det i høj grad stå alene i en bolig, og det bliver kun flottere, idét at det eksempelvis kan danne en form for kontrast. Hübsch laver mange fine møbler i sådanne stilarter, og selvom prisen er deropad, så får man bare sådan et fint design for pengene.