Skal din baby til kiropraktor?

Skal din baby til kiropraktor? Hvis barnet f.eks. lider af kolik, kan det være en god idé at tage forbi en baby kiropraktor med barnet. Når babyer har kolik, betyder det, at de græder voldsomt i mange timer – og ofte kender man ikke de specifikke årsager til grådanfaldene. Først og fremmest er det synd for barnet, men det kan også være ret belastende for mor og far, som i forvejen måske kæmper med at få nok søvn. De voldsomme grådanfald finder ofte sted om eftermiddagen og om aftenen – men de kan også sagtens finde sted om natten.

Sådan hjælper en kiropraktor babyer 

Det er selvfølgelig forskelligt fra klinik til klinik, men som regel tager kiropraktoren en indledende snak vedrørende babyens trivsel. Er babyen generelt sund og rask? Tager den de kg på, som den skal? Der kan også være spørgsmål om, hvordan hele graviditeten er forløbet, om babyen kan ligge på begge sider og meget andet. Dette er bare få eksempler på nogle af de spørgsmål, som en kiropraktor kan stille. 

Efterfølgende går kiropraktoren i gang med at undersøge barnet nærmere for at diagnosticere, om det er bevægeapparatets led og muskler, den er gal med. Kiropraktoren undersøger babyens rygsøjle, arme, ben, bækken mv. I forbindelse med undersøgelsen er det vigtigt, at baby er tryg, hvorfor undersøgelsen også kan foregå i forældres arme. Derudover kan være en rigtig god idé at medbringe sut, legetøj eller lignende, hvis det kan få baby til at slappe af. 

Behandlingen er selvfølgelig meget nænsom. Selve undersøgelsen foregår ved, at kiropraktoren trykker blidt og forsigtigt på barnet – en form for message – de steder, hvor led evt. er låst fast.   

Tag forbi en kiropraktor

Dit barn kan have problemer med leddene, hvis det f.eks. er født ved kejsersnit. Men det kan også være, at barnets fosterstilling i den sidste del af graviditeten, ikke har været optimal.  

Men overordnet set er det en god idé at tage forbi en kiropraktor, hvis dit barn har svært ved at falde i søvn. Derudover kan være en god idé at få dit barn undersøgt, hvis dit barn udelukkende drejer hovedet til den samme side.