Find den rigtige sele til din hund eller kat

En hundesele er en af de ting, som er allervigtigst i forbindelse med at være hundeejer. Som du nok ved, så skal hunde gerne ud og luftes hver dag – især hvis din hund bor inde. Til det formål skal du naturligvis bruge en gode hundesele, som er behagelig for din hund at have på, mens den på samme tid gør det nemt for dig at styre din hund og få selen af og på.

Men også som katteejer kan en god sele være vigtig, da katte på samme måde ikke har godt af at blive indenfor hele dagen. Du kan se mere på designforpets.dk, hvor du finder et bredt udvalg af artikler til hunde & katte. Ellers kan du læse med herunder, hvor du vil få et par gode råd til at vælge den rigtige sele.

Den rigtige størrelse er vigtig

Hundeseler adskiller sig fra halsbånd, ved at selen ikke udsætter dyrest hals for tryk og pres, når hunden hiver i selen. Det er med til at gøre de daglige gåture mere behagelige for din hund, men det kan også gøre det lidt mere besværligt at finde et produkt, som har den helt rigtige størrelse.

Der findes seler, som er specifikt designet til store hunde eller små hunde, så hvis du har en chihuahua, skal du vælge en producent, som har specialiseret sig i seler til små hunde. Generelt kan det være en god idé at kende målene på din hund, så du noget at gå efter, når du går i gang med at kigge efter hundesele.

Du skal kende to mål for at få en sele, som passer helt perfekt til din hund, og det er ganske simpelt at måle. Du skal bare måle din hund om halsen samt om brystet lige bag forbenene.

Flot og lækker sele?

Du skal selvfølgelig også vælge en hundesele, som du synes er flot og lækkert at se på, og som er komfortabel for dig at holde i. Og måske skal den være i en farve og et design, som matcher dit andet hundeudstyr?