Alkoholafvænning hos professionelle misbrugskonsulenter

Dagens blogindlæg kommer til, at have fokus på alkoholafvænning. Det er et område der for nylig fangede min interesse. Jeg har nemlig en kollega, som er tidligere alkoholiker, og har derfor selv været igennem alkoholafvænning. Hans afvænningsforløb var heldigvis en succes, hvorfor han i dag er helt ædru. Det er desværre ikke alle der er så heldige. Min kollega fandt ud af, at det ikke var nogen selvfølge, at bare fordi man gik i alkoholafvænning, var det ens betydning med at man blev ædru. Der er faktisk en del tidligere alkoholikere som får tilbagefald, efter en ellers vellykket alkoholafvænning. Min kollega er gudskelov ikke en af dem og det mener han, at der er en helt bestemt grund til. Hans påstand er, at der er en direkte sammenhæng mellem hvilket behandlingscenter man vælger og udfaldet af alkoholafvænningen. Der er simpelthen ikke nok kompetente misbrugskonsulenter derude. Det handler ikke om, at jeg skal sidde og udpege de behandlingscentre derude, hvor der er flest tilbagefald. Jeg har heller ingen intentioner om, at skulle hænge nogen specifikke misbrugskonsulenter ud. Mit mål med dette blogindlæg er, at fortælle hvor man skal tage i alkoholafvænning, hvis man gerne vil forblive ædru.

Behandlingscenter Søby Park har de mest dedikerede misbrugskonsulenter

Efter emnet alkoholafvænning fandt min interesse, har jeg sammen med min kollega lavet en masse research. Det stod hurtigt klart for os, at der var kæmpe forskel på, hvor god misbrugsbehandlingen havde været rundt omkring. Nogle behandlingscentre har ekstrem høj procentdel af ædru alkoholikere, som ender med at få tilbagefald. Gudskelov er der nogle som skiller sig ud på den positive måde også. En af disse er Behandlingscenter Søby Park. Det var også her min kollega modtog sin misbrugsbehandling i sin tid.

Derfor har vi været i kontakt med nogle misbrugskonsulenter på stedet, som har kunne give os nogle værdifulde informationer. De fortalte os, at 80% der kom i misbrugsbehandling hos dem, endte med at komme ud af deres misbrug. Det er naturligvis rigtig flot, men vi konfronterede dem med problemstillingen omkring, at mange fik tilbagefald. Det er et problem de er klar over, men samtidig er det ikke et problem de ser meget til, og det er der en god grund til. Behandlingscenter Søby Parks misbrugskonsulenter har i mange år nemlig haft fokus på at komme dette problem til livs. Derfor har de ambulant kontakt og behandling af alle misbrugere, som har været i misbrugsbehandling hos dem, helt op til et år efter behandlingen. Det er en effektiv måde at afhjælpe det problem.

Tilbagefald opstår ofte inde for det første år, efter en succesfuld alkoholafvænning. Derfor er den efterfølgende opfølgning på patienterne utrolig vigtig. Det er noget de konstant udvikler på, fordi de mener at opfølgningen efter behandlingen, stort set er lige så vigtig som misbrugsbehandlingen i sig selv. Det øget fokus på denne del er en af hovedårsagerne til, at Behandlingscenter Søby Park er et af landets bedste behandlingscentre. Jeg håber at du vil være med til at sprede dette budskab. Jeg håber det kan være med til, at sørge for der vil være flere succesfulde misbrugsbehandlinger i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *