Der findes mange filtre til Nilan ventilationsanlæg – sådan finder du det rette

Der findes et stort udvalg af Nilan filtre på markedet, og det kan herfor være udfordrende at finde frem til det rette. Først skal det nævnes, at et filter til ventilationsanlægget er vigtigt, således den ventilerede luft, der kommer ind i boligen, er ren, frisk og uden støvpartikler. Der findes forskellige modeller af filtre til Nilan, hvilket er gældende for Nilan VPL, Nilan FU 25/28, Nilan Comfort 250 Top, Nilan Comfort 450 og mange andre.

For at identificere den type af filter, der vil passe til netop dit ventilationsanlæg, er det vigtigt, at du kender dit ventilationsanlæg. Det er gældende, da ethvert filter passer bedst til forskellige modeller af ventilationsanlæg. Nogle typer af filtre vil passe på flere forskellige ventilationsanlæg, mens andre passer mere specifikt til enkelte modeller.

Kan jeg rengøre mine filtre

Det er vigtigt, at du udskifter filtrene, og dermed ikke rengør dem, når de begynder at miste deres effekt, hvilket gradvist vil ske over tid. Hvis du forsøger dig med at rengøre filteret med vand, støvsuger eller lignende, vil det have en negativ effekt på filtrets performance, hvilket naturligvis er uønskeligt.

Derfor skal du, når der er behov for det, udskifte filteret i stedet for at rengøre dem. Som tommelfingerregel bør du udskifte filtrene hver tredje måned. Dette kan være mere eller mindre alt efter, om du er bosiddende et sted, hvor der ofte kommer støv og partikler ind i ventilationsanlægget.

G4 eller F7 filter til dit ventilationsanlæg?

Du kan få Nilan filter overordnet i to forskellige varianter. G4 er til at frasortere de grovere støvpartikler, der er forholdsvis store. Er du følsom for støvpartikler, pollen eller lignende, skal du overveje at købe et filter af typen F7. Denne frasortere de helt små og fine støvpartikler. Derfor bør du overveje, hvilken type af filter, der måtte passe bedst til dine behov.

En lille ekstra detalje er, at filtrene af typen G4 skal udskiftes oftere end F7, hvilket dog også vil afhænge af, hvor du bor. Dog er det vigtigt at udskifte dem efter behov, så filtrenes funktion opretholdes.