Hvorfor bruge crosstrainer?

En crosstrainer ser lidt sjov ud med dens aflange fodpedaler og vandrestavsagtige håndtag, men den er blandt de allermest nyttige maskiner at træne med, når du stiler efter at få hele kroppen i bevægelse. Muskel- og cardiotræning bliver sikkert og simpelt med en crosstrainer.

Kvinde på en crosstrainer

Hele kroppen kommer i brug

Crosstrainere er optimale til at brænde kalorier, faktisk bedre end løbebånd. Arme, ben, lår og baller kommer i brug, når du har fat om håndtagene og træder til i pedalerne. Vejen til en tyndere, smækrere krop kan du derfor passende gå på din crosstrainer. Regelmæssig brug af en crosstrainer giver dig styrket blodomløb og øger lungekapaciteten, så du har bedre udholdenhed. Et af crosstrainerens betydelige fortrin frem for andre træningsmaskiner er, at den er blandt de sikreste at bruge. Maskinen er også velegnet til at have stående i dit hjem, for den laver mindre støj end mange motionscykler og markant mindre end et løbebånd. Pladsmæssigt lægger den ikke beslag på synderligt meget mere end en motionscykel, andet end ved de karakteristiske håndtag.

Panelet giver al nødvendig oplysning

Mange crosstrainere har computere indbygget, der giver dig kontrollen over din træning, mulighed for at vælge modstand og se tilbagelagt distance, tid løbet, kalorier afbrændt og puls. Alt sammen oplysninger, der gør det lettere for dig at få overblik over din træning og fremgang. Maskinerne kommer ofte også med adskillige træningsprogrammer at tage fat på.

Følelsen af kontrol er det centrale

Følelsen af kontrol hører blandt det centrale ved træningsoplevelsen med en crosstrainer. Hvor en motionscykel ved sit design lægger op til, at du træder til i pedalerne, og at løbebånd kører med konstant hastighed, der enten lægger dig til at sætte båndets fart ned eller op, er vilkårene anderledes med en crosstrainer. For da at bruge maskinen er lige så naturligt som at gå, vil du ikke føle et jag til at sætte tempoet op. Noget andet særegent ved crosstrainere er, at ergonomien er sat i højsædet. Hele kroppen kommer i brug, men uden unødigt at belaste nogen del af den. Af den grund er risikoen for slid på kroppens muskulatur minimal.