Effektiv misbrugsbehandling er nøglen hvis du er alkoholiker

Misbrugsbehandling behøves ikke nødvendigvis at være for folk der er alkoholikere. Misbrugsbehandling er bare en betegnelse for at få behandlet sit misbrug. Det kan både være alkohol, kokain, hash og benzodiazepiner. Det er i hvert fald de 4 hyppigste misbrug som opleves i Danmark. Hos Behandlingscenter Søby Park har de erfaring med alle 4 former for misbrugsbehandlinger, dog oplever de langt flest alkoholikere. At være alkoholiker er desværre en skæbne som mange lider af og alt for få får den hjælp de behøver. At være alkoholiker er en sygdom og skal derfor behandles som en. Det er en af grundstene i den misbrugsbehandling de bruger hos Søby Park, den er også kendt som minnesota behandlingen. Minnesota behandlingen stammer fra den amerikanske by ved samme navn og kom til verdenen i 50’erne. Det var den første behandlingsmetode for alkoholikere, hvor man så på det at være alkoholiker som en sygdom. Det er en af grundene til at minnesota behandlingen har haft så stor succes og i dag er en af de mest anerkendte misbrugsbehandlinger.

Hos Behandlingscenter Søby Park bruger de minnesota behandlingen som en del af deres misbrugsbehandling for alkoholikere. En anden vigtig del af minnesota behandlingen er, at misbrugsbehandlerne selv er tidligere alkoholikere. Det har en stor effekt på alkoholikeren, at de misbrugsbehandlere som er omkring ham/hende selv har været igennem samme forløb. Det kan være med til at skabe en tro hos alkoholikeren, at det rent faktisk er muligt at komme af med sygdommen og blive ædru. Ydermere, har misbrugskonsulenterne, i de perioder hvor det er sværest for alkoholikeren og abstinenserne er på sit højeste, en helt unik form for empati, fordi de netop selv har prøvet det på egen krop. Det er med til at gøre forskellen på om en alkoholiker bliver ædru.

Fra alkoholiker til misbrugskonsulent

Der er både noget smukt og poetisk over at tidligere alkoholikere dedikerer deres liv til at hjælpe andre alkoholikere. Misbrugskonsulenter i dag kan uddanne sig i mange år og lære alle mulige teorier, men intet kan måle sig med at have prøvet det på egen krop. Det var præcis det de fandt ud af dengang i minnesota og hvorfor man i dag er bedre til at misbrugsbehandle alkholikere end nogensinde før.

Når det så er sagt er misbrugskonsulenterne hos Søby Park ikke kun tidligere alkoholiker, det kræver selvfølgelig også andre kompetencer for at kunne hjælpe andre alkoholikere og misbrugere. Foruden den fornødne uddannelse og erfaring gør Behandlingscenter Søby Park også brug af andre vidensbaserede misbrugsbehandlinger. Gennem årene har de erfaret at andre tidssvarende behandlingsmetoder supplerer minnesota behandlingen godt. Søby Park har haft så stor succes med deres misbrugsbehandling, at de i dag kan sige at 4 ud af 5 alkoholikere bliver ædru efter behandling på behandlingscenteret.

Er du pårørende til en alkoholiker eller en med et andet form for misbrug, så gør du klogt i at kontakte Behandlingscenter Søby Park. Deres telefoner er åbne hver dag, også på helligdage, oven i er det gratis og uforpligtende. Deres misbrugskonsulenter står altid klar med et godt råd eller forklare hvordan de behandler alkoholikere og andre misbrugere ved hjælp af minnesota behandlingen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *