Hvad er forskellen på konfettirør og bomberør?

For mange er konfettirør og bomberør ét navn for det samme produkt. Men virkeligheden er en anden, det er faktisk ikke det samme. Mange forbinder også konfettirør med et håndholdt konfettirør og et bomberør med et elektronisk konfettirør. Det kan jeg godt se give mening, men det er heller ikke helt korrekt. For at få styr på fakta en gang for alle, giver jeg dig her den rigtige forklaring. Et konfettirør er rent faktisk præcis det, som de fleste forbinder med et konfettirør. Et helt almindelig trykluftrør som er fyldt med konfetti. Hvorimod et bomberør er fyrværkeri, altså der skal sættes ild til før det kan affyres. En konfettirør kan affyres med håndkraft og et bomberør kræver ild til antænding, hvorfor det også hører inden for fyrværkeri kategorien.

Min opfattelse er, at når folk bytter rundt på konfettirør og bomberør, så er det oftest konfettirør de mener. Jeg har været i kontakt med en webshop, MAV Watersystem, som sælger både konfettirør og bomberør. Bomberør er dog kun op til nytår. De bekræftede min mistanke. Det viser sig, at det ret ofte er præcis det scenarie der udspiller sig. Men MAV Watersystem er udmærket klar over, at det er konfettirør folk efterspørger, når de kommer efter bomberør. Jeg håber dette blogindlæg kan være med til, at hjælpe folk med at få bedre styr på begreberne.

Forskellige typer af konfettirør

Efter MAV Watersystem har fået identificeret, at det faktisk er konfettirør kunderne kommer efter og ikke bomberør, så skal de hjælpe med at finde det rigtige konfettirør. Der findes ikke kun en type, der findes en del forskellige. Det første du skal finde ud af er om det skal være elektronisk eller håndholdt. Forskellen er at det elektroniske skal bruge en elektrisk ladning for at kunne blive skudt af. Hvorimod det håndholdte kan skydes af blot ved, at twiste håndtaget. Det elektroniske elektroniske konfettirør bliver oftest brugt til større set-ups, som koncerter og teaterforestillinger.

Når du har fundet ud af hvilken type konfettirør du skal bruge, skal du finde ud af størrelsen. De kommer nemlig i 3 størrelser 80 cm, 50 cm og 28 cm. Når det kommer størrelsen på røret er der ikke nogen facitliste. Jo større rør, jo mere konfetti. Afslutningsvis skal du beslutte hvilken slags konfetti du gerne vil have i. Overordnet findes der 3 slags konfetti, som du kan få i dit konfettirør. Papir konfetti, metal konfetti og UV konfetti. Papir konfetti er det mest normale, det er også det de fleste vil regne for at være standard konfetti. Metal konfetti har en blank overflade, som får det til at ligne det er metalstykker der flyver i luften. Metal konfetti er specielt populært i guld og sølv, her kommer metal-effekten til sin fulde ret. Den sidste konfetti type er UV konfetti. På overfladen ligner UV konfetti helt standard papir konfetti. UV konfetti har dog en unik funktion, den kan lyse i mørke. Hvis du har et helt mørklagt lokale, kan du med en spotlampe lyse UV konfettien op og det vil ligne det regner med små LED lys. Det er kræver dog et fuldstændigt mørklagt lokale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *