Hvilket havemøbelsæt bør du vælge?

Har du lige købt hus og vil du gerne kunne nyde din smukke have? Så er et havemøbelsæt næsten et “must”. Med et havemøbelsæt sikrer du, at der er plads til at hele familien og gæster kan spise middag ude i haven. En grillaften på en smuk sommeraften er en af de bedste måder, at føle sig hjemme i sit nye hjem. Her er nogle gode tips til køb af dit første havemøbelsæt. 

Hvilket materiale skal dit havemøbelsæt være lavet af?

En af de første beslutninger, som du skal tage, er hvilket materiale, dit havemøbelsæt skal laves i. Hos Havemøbelshoppen kan du for eksempel købe havemøbelsæt i materialer som teaktræ, hårdttræ, polyrattan og granit.

Du skal selvfølgelig tænke over hvilket materiale, som du synes er flot. Mange mener, at træ er utrolig flot, fordi det ser naturligt ud. Træmøbler kan dog godt ændre farve med tiden og det er meget subjektivt, om man mener, at den nye farvenuance er flot eller ej. 

Du bør også overveje hvilke type møbler, der er mest komfortable. Nogle vil måske mene, at polyrattan er mest komfortabelt. Du kan dog altid købe hynder, som vil gøre dine stole mere behagelige at sidde i. 

Derudover, så har materialevalget også indflydelse på vedligeholdelsen af dine møbler. Hvis du vil bruge så lidt tid som muligt på vedligeholdelse, så er polyrattan et godt valg. Det er 100% vedligeholdelsesfrit. Til sammenligning kræver teak havemøbler at man bruger lidt tid på at oliere træet. Derudover skal teak møbler helst opbevares indendørs i løbet af vinteren og de skal helst ikke stå direkte på græs. 

Hvilken størrelse havemøbelsæt skal du vælge?

Du kan købe havemøbelsæt i mange forskellige størrelser, både små sæt til altaner og store sæt, hvor der er plads til en masse gæster. Størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor stor din have er eller hvor stor din terrasse er. Derudover skal du vurdere hvilken størrelse, som du har brug for. Der skal selvfølgelig være nok pladser til at hele familien kan spise middag sammen. Du vælger dog selv om der også skal være ekstra plads til at gæster kan spise med. Tænk også over hvordan størrelsen passer ind i haven. I en lille have eller på en lille terrasse kan et havemøbelsæt, der er meget stort, måske se underligt ud.