Spørgsmål og svar om hindeløsning

Hindeløsning er en metode, som man kan anvende til at igangsætte en fødsel. I det følgende vil gennemgår vi nogle af de almindelige spørgsmål og svar, som der stilles med hensyn til hindeløsning.

Hvad er hindeløsning?

Hindeløsning er en naturlig måde, at igangsætte en fødsel. Med hindeløsning igangsættes fødslen naturligt med den gravides egne hormoner. Der er noget, som en jordemoder, for eksempel, kan hjælpe dig med. Du kan blandt andet få hindeløsning af jordemoder Stine Roswall. Det er dog vigtigt, at understrege, at en hindeløsning ikke sætter fødslen i gang med det samme. Det gøre bare, at kroppen er et skridt tættere på, at gå i fødsel. Nogle gange kan det være nødvendigt at få hindeløsning flere gange. 

Selve hindeløsningen foregår ved at fosterhinderne løsnes. Dette gør, at kroppen frigør et hormon, der bidrager til at sætte gang i veerne, der sætter fødslen i gang. 

Hvornår kan man få hindeløsning?

For at hindeløsningen virker, så er det ikke ligegyldigt, hvornår den udføres. Det er mest effektivt at få en hindeløsning efter termin. Man kan også forsøge at få hindeløsning inden termin, men chancen for at det virker vil være lavere. 

Hvor hurtigt virker hindeløsning?

En hindeløsning tager kun ca. 1 minut at udføre, så det er hurtigt overstået. Hindeløsningens effekt vil også kunne opleves hurtigt efter. Derfor vil du også indenfor få dage vide, om du bør forsøge, at få endnu en hindeløsning. 

Hvornår får man veer efter hindeløsning?

Når du har fået en hindeløsning kan du opleve, at det bløder fra din livmoderhals. Det er helt normalt og ikke noget, som man skal bekymre sig om. Derudover oplever man plukveer, der kan være ret ubehagelige og forstyrrende for nattesøvnen. Hvis hindeløsningen har virket vil disse blive til rigtige veer og fødslen vil gå i gang.