Sådan kan du undgå skimmelsvamp i hjemmet

Mange danskere bor i dag i hjem med dårlig udluftning, som kan resultere i skimmelsvamp. Det siger selvfølgelig sig selv, at det er meget vigtigt at lufte ud gentagende gange i løbet af dagen – også gerne med gennemtræk. Der er dog nogle rum, hvor det er ekstra vigtigt at lufte godt ud: nemlig badeværelset og køkkenet.

Der kan meget hurtigt opstå skimmelsvamp og andre fugtskader, hvis man over længere tid glemmer at få tørt vægge og gulve ordentligt af, efter man har været i bad, ligesom det også er vigtigt at anvende emhætte i køkkenet og lufte godt ud i forbindelse med madlavning. Er man tvivl om der er opstået fugtskade i huset, så vil jeg anbefale, at man besøger hjemmesiden, skimmelsvampetest.dk, hvor man kan købe alt inden for testere af skimmelsvamp samt radon.

Sådan ved du om dit hjem er ramt af skimmelsvamp

Skimmelsvamp er relativt nemt at få øje på, hvis det er ydervæggene eller loftet der er ramt. Her vil man typisk anvende en test for skimmelsvamp til overflader, som kan fastslå, om det er skimmelsvamp. Men skimmelsvamp kan også ophober sig på paneler og op under loftrum, hvor skimmelsvampen ikke er synlig. Her skal man til gengæld teste luften samt støvet i boligen for mængden af skimmelspore. Hos Skimmelsvampetest.dk kan man købe begge slags skimmelsvampetestere, så man én gang for alle kan få fastslået, om der er skimmelsvamp i hjemmet.

Oplever du følgende symptomer: svimmelhed, tilstoppet næse, hæshed, hovedpine eller generelle luftvejskomplikationer? Disse symptomer kan selvfølgelig skyldes mange andre sygdomme end skimmelsvamp. Men hvis disse symptomer går væk, når man er væk fra sin bolig i længere tid, så kan det også være et tegn på skimmelsvamp i hjemmet.  

Køb også en radonmåler

Radon er – i modsætning til skimmelsvamp – ikke synligt, og så kan man heller ikke lugte radon. Radon trænger op gennem fundamenter på huse med utætheder eller hvor der er andre fejl i konstruktionen. Men radon er også sundhedsskadeligt, fordi det er et radioaktivt gasart, som er kræftfremkaldende. Den bedste og mest enkle måde at nedbringe koncentrationen af radon i hjemmet er ved at lufte meget ud. Det er ikke bare nok at åbne vinduet fra tid til anden. Derfor er der i mange hjem også friskluftsventiler, som sørger for at der hele tiden kommer frisk luft ind i boligen. Hos Skimmelsvampetest.dk kan man også købe radonmålere, så man kan tjekke, om koncentrationen af radon er for høj i boligen.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *