Sådan vælger du den rette hundeseng til din hund

Din hund sover i cirka 12 af døgnets timer. Derfor skal den naturligvis også have mulighed for at ligge godt, og det kan den på en hundeseng.

Nogen vil givetvis lade deres hund sove i sengen med dem om natten, men selv når det er tilfældet, er det bedst for din hund at have sin egen særlige plads. Andre lader deres hund sove på gulvet, hvilket bestemt ikke kan anbefales, for også hunde har det bedst, når deres kroppe ligger godt.

Der er mange forskellige typer af senge til hunde, og man kan med fordel læse op på det, inden man går ud og bruger af sine penge. Hvilken type der er bedst for din hund, kommer nemlig an på netop din hund.

Hunde kommer i forskellige størrelser og former, så når du skal finde en seng, er det vigtigt, at du finder en, der passer til netop din hund. Det går ikke, hvis for eksempel hovedet eller bagbenene hænger ud over sengen.

Når det er sagt, så foretrækker hunde at sove sammenkrøbet, så hvis du vil finde en model, der passer, kan du eventuelt måle din hund, når den ligger og sover. Så kan du nemlig se, hvordan den bedst kan lide at ligge.

Forskellige hundesenge til forskellige hunde

Der findes altså mange forskellige sengetyper, når det kommer til hunde. Du finder blandt andet:

  • De bløde, polstrede senge med puder i siderne, så det bliver til en blød kurv
  • Vandtætte senge, til hunde der slæber snavs ind, eller som ikke har lært at tisse ude
  • De flade måtter, der kan fås ganske billigt
  • Hundesenge på ben
  • Senge, der afgiver varme
  • Senge, man kan rejse med
  • Ortopædiske senge til ældre hunde eller hunde med gigt eller lignende

Og mere endnu. Derfor er der altså også en del at undersøge, når din hund skal have ny seng. Hvis det virker som stor mundfuld, så kan du selvfølgelig tage en snak med din dyrlæge. Du kan helt sikkert også finde en god hundeseng på tilbud, når du først begynder at kigge efter det.