Brug japanske grillkul og skån miljøet

I disse tider er der meget fokus på CO2 udledning. Det står højt på den politiske dagsorden, fordi det er på det helt overordnede plan der er meget at hente. Når vi kigger på store multinationale virksomheder, er der logisk nok meget at hente. Det er helt sikkert det rigtige sted at starte. Men derefter bliver man nødt til at kigge på de enkelte individer. Hvordan kan du og jeg gøre en forskel? Det kan virke uoverskueligt og mange føler ikke deres bidrag gør en forskel i det store billede. Men hvis alle tænker sådan, sker der ikke noget. Der er mange steder du kan justere ift. at udlede mindre CO2. En af de lidt mere uortodokse steder er dine grillkul. Danmark er et af de steder i verdenen, hvor vi griller allermest. Man kan snakke om benzinbiler og oksekødsproduktionen udleder meget CO2, men grillkul er faktisk også en stor synder. Derfor vil jeg gerne introducere dig for japanske grillkul, eller kokos kul.

Disse grillkul er både kendt under navnet japanske grillkul og kokos kul, sandheden er den, at det er en og samme ting. Oprindeligt er denne type grillkul brugt til en Yakitori grill, som ligesom kullene er en japansk grill. Det er en helt speciel form for grill og grillkul, som langsomt bliver mere og mere udbredt rundt om i verden. Og med danskernes store passion for at grille, var det bare et spørgsmål om tid, før den kom til Danmark.

Kokos grillkul er den hemmelige opskrift

Disse CO2 neutrale grillkul fra Japan er lavet af rester fra kokosproduktion, deraf har de også fået navnet kokos grillkul.  Kullene består primært at kokos rester fra diverse produktioner, hvilket gør dem helt naturlige og derfor også CO2-neutrale. Med andre ord er det et 100% naturprodukt. Det finder du også strakt ud af, første gang du gør brug af dem. Kullene er nemlig røg- og lugtfri, hvilket er meget uvant, hvis du er vant til normale grillkul.

En anden ting der gør disse japanske kul adskiller sig fra dem du er vant til er formen. Normale grillkul, som du kan købe i danske supermarkeder, er små og runde. Det er ikke tilfældet med japanske kul til en Yakitori grill. Det er tykke og aflange, de minder mest af alt om trægrene. De vil typisk være i forskellige længder når du køber dem. Hvilket gør de skiller sig markant ud fra normale grillkul.

Hvor køber man kokos kul?

Hvis du synes det lyder interessant med disse japanske grillkul, men ikke har den fjerneste anelse om, hvor du kan købe dem, så lad mig hjælpe. Du kan nemlig købe dem hos Yeschef. Yeschef.dk er en af landets største webshops for grill og køkkenudstyr. Hos dem kan du både købe de omtalte kokos grillkul, men også Yakitori grille. Hvis du synes det kunne være interessant, at prøve en japansk inspireret grillsæson i år, kan du komme i gang hos Yeschef.