Bryllupsmenu

Der hersker ingen tvivl om, at det at skulle giftes, står som én af de mest betydningsfulde højdepunkter i løbet af livet. Brylluppet er for mange den ultimative højtidelige begivenhed, da man erklærer sin kærlighed til sin udkårne. Men det kommer nok ikke som nogen særlig stor overraskelse, at det kræver rigtig meget planlægning at arrangere et bryllup. Èn af de vigtigste elementer ved brylluppet er – udover brudekjolen – bryllupsmenuen. Bryllupsmenuen skal helst være en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige, og derfor kan selve udvælgelsesprocessen også tage lang tid.  

 

Planlæg bryllupsmenuen i god tid  

Hvis man leder efter noget catering i København og omegn, som skal stå for bryllupsmenuen til ens bryllup, så skal man huske at være ude i god tid. De allerbedste cateringfirmaer, der laver bryllupsmad, bliver nemlig hurtigt booket, hvorfor det anbefales man allerede året inden brylluppet skal se sig om efter et cateringfirma. Er man ude i tilpas god tid, kan man sikre sig, at man får den ønskede udbyder, så man kan forkæle sine gæster med en lækker bryllupsmenu på den store dag.

 

Mange tror fejlagtigt, at en lækker bryllupsmenu springer budgettet. Det er selvfølgelig klart, at mange cateringfirmaer har en relativ høj kuvertpris, men der findes også en hel del cateringfirmaer, som tilbyder en mere prisvenlig kuvertpris. Det er selvfølgelig klart, at jo flere penge man bruger på bryllupsmenuen, jo færre penge har man til leje af lokaler, drikkelse, vielsesringe, bryllupskage mv. Så man skal gøre op med sig selv, hvad man vil prioritere, så man kan holde sit bryllupsbudget.  

 

Buffet eller anrettet mad?

Èt af de helt store dilemmaer, når man skal vælge, hvilken mad man skal have til brylluppet, er valget mellem buffet eller anretninger af mad på tallerkener. Det er selvfølgelig smag og behag, og de har begge deres berettigelser til et bryllup. Buffet er selvfølgelig en fordel, hvis der er mange børn inviteret med til brylluppet, da de ofte er ret kræsne. Ikke desto mindre vælger mange cateringfirmaer at kombinere anretninger med buffet.

 

Eksempelvis bliver mange forretter anrettet. Det kunne eksempelvis være alt fra den klassiske rejecocktail, lakseroulade, tunmousse eller lignende. Efterfølgende – ved hovedretten – bliver den så serveret som buffet, så man helt selv kan disponere, hvad og hvor meget mad man vil have på sin tallerken. Efter hovedretten vælge mange at tilbyde en let osteanretning, ligesom at desserten også typisk bliver anrettet til sidst.