De forskellige typer højttalere

Gode højttalere er en væsentlig del af vores oplevelse af lyd, og helt præcist hvilke højttalere, som du bør vælge, afhænger i høj grad af, hvordan din bolig er indrettet herunder rummets størrelse og akustik.

Der findes mange typer højttalere, der bruges til forskellige formål, og nogle af de mest centrale enheder kan beskrives som enten en kompakthøjttaler, aktiv højttaler, gulvhøjttaler, centerhøjttaler, indbygningshøjttaler eller trådløs/bluetooth højttaler. På HiFi-Freaks.dk kan du finde mange af disse lydenheder, og samtidig finde blandt deres andre spændende HiFi produkter.

I denne artikel vil vi prøve at gennemgå de forskellige enheder, og hvordan du kan få den bedste lydoplevelse.

Aktive højttalere

Aktive højttalere er til dig, som mangler plads i dit hjem. Det skyldes at du ved sådan et sæt, vil kunne få både forstærker og diverse tilkoblingsmuligheder integreret i selve højttaleren, og det betyder bl.a. også, at du vil slippe for rodet med alle ledningerne. Du slipper for at investere i eksterne anlægge, da du har alt i ét med aktive højttalere. Det er det perfekte musikanlæg til dig, som har et lille værelse eller lokale, hvor du stadig ønsker en god lydoplevelse. Højttalerne kan også købes trådløse, hvilket gør dem til et endnu mere fleksibelt aktiv i dit hjem, der kan udnyttes på tværs af lokaler.

aktive højttalere

Gulvhøjttalere

Gulv- eller fronthøjttalere er perfekte til rundt om fx fjernsynet og TV-bordet, da du vil kunne afspille lyden i sammenhæng med den film eller serie, som du har sat til at afspille. Derudover er de flotte og pæne, men de fylder trodsalt en smule, da de kræver relativ meget gulvplads. Der er dog ingen tvivl om at gulvhøjttalere er en sand sværvægter inden for lydoplevelse, og du vil helt sikkert kunne mærke markant forskel på deres 3D-egenskaber, som er velegnet til netop film og serier.

gulvhøjttalere

 

Kompakte højttalere

 

Disse højttalere er velegnet til at placere på reoler, væg eller en stander for den sags skyld. På trods af størrelsen, så overrasker de fleste moderne kompaktehøjttalere med deres gennemtrængende og særdeles gode lyd output. Det er en alsidig højttaler, hvor du får meget for pengene i og med den kan bruges både til musik og film.

kompaktehøjttalere

Centerhøjttalere

Centerhøjttalere er til lydentusiasten, der har den helt dyre HiFi opsætning i hjemmet. Sådan en musikenhed kan sjældent stå alene, og det er faktisk centerhøjtaleren, som varetager det vigtige stemme og dialogområde, eftersom den gengiver størstedelen af lydsporet. Du vil typisk kombinere disse enheder med front- eller gulvhøjttalere og en subwoofer. På den måde får du et fantastisk 360 graders lydunivers, som giver dig den ultimative oplevelse af lyd.

center højttalere

Til strandløven

Sidst men ikke mindst, så har vi de trådløse højttalere, som er perfekte til at tage med på farten. Du ser dem oftest på stranden, men det kunne lige så vel være sommerhuset, campingvognen eller jobbet, hvor du tager de smarte bluetooth højttalere med hen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *