Værd at vide om dyretransport

Skal du transportere et dyr til udlandet? Der er en masse overvejelser, som man bør gøre sig i forbindelse med dyretransport. Her er svar på nogle af de spørgsmål, som ofte stilles i forbindelse med dyretransport. 

Hvordan foregår dyretransport til udlandet?

Hvis dyr skal transporteres langt, så bør de transporteres med fly, fordi det er den hurtigste måde, at komme fra A til B. Dyr transporteres aldrig som søfragt. 

Kan mit kæledyr få mad og drikke i løbet af transporten?

Det er et krav at dit kæledyr skal have adgang til mad og drikke i løbet af transporten. Flyets personale giver ikke mad og drikke til dyr, der er ombord på skibet, så der skal være mad og drikke i transportkassen, som dyret fragtes i. 

Skal dyret bedøves?

Det anbefales ikke at dyr bedøves, når de transporteres. Dette kan gøre dem meget desorienteret, hvis de vågner i løbet af transporten. Derudover skal dyrets helbred vurderes ved ankomst, men det vil ikke være muligt, hvis dyret er bedøvet. Der findes dog andre naturlige produkter, der vil gøre dyret mere rolig i løbet af turen. 

Hvad må man sætte i dyrets transportkasse?

Du må sætte bløde genstande i den kasse, som dyret fragtes i. Det kan for eksempel være et tæppe, som dyret kan genkende lugten af, eller et blødt legetøj. Det er ikke tilladt at have skarpe genstande i kassen. Derudover er det ikke tilladt at sætte små ting i kassen, som dyret kan få galt i halsen. 

Hvilken størrelse skal dyrets transportkasse have?

Størrelsen af den kasse, som dyret fragtes i afhænger af dyrets størrelse. Dit kæledyr skal kunne stå op, dreje hele vejen rundt om sig selv og ligge ned komfortabelt i kassen. Det anbefales dog ikke, at der er meget ekstra plads i kassen. fordi dette kan være et problem hvis der opstår turbulens under rejsen. 

Kan jeg selv transportere mit kæledyr til udlandet?

Nogle flyselskaber tillader, at du selv kan transportere dyret ved at have dit dyr som håndbagage. Dit dyr vil således blive placeret under sædet foran dig. Der er dog også en del flyselskaber, der ikke tillader dette. De kræver, at dyretransporten håndteres af et professionelt fragtfirma. Årsagen til dette er ofte, at flyselskaberne har oplevet at privatpersoner ikke overholder kravene omkring dyretransport. Hvis du leder efter et firma til professionel dyretransport, så kontakt N. A. Nissen via https://nanissen.dk/da/. De kan sikre, at du overholder alle reglerne og at dit kæledyr for en så komfortabel rejse som muligt.